Polštáře a polštářky jako trendy dekorace

Publikováno

29. Července 2015

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

V současnosti se na design bytu nebo domu klade poměrně velký důraz a v dnešní době může být dekorací i, dříve pouze spánku prospěšný, polštář. Stačí mít fantazii a nápaditou povahu. Existují polštáře a polštářky v nejrůznějších barvách, velikostech a tvarech, dále mají různý výrobní materiál a výplň. Dnes už není nutné ani povinné mít polštáře pouze v ložnici, v mnohých domácnostech je nalezneme v obývacím pokoji, dokonce v kuchyni. Je jen na Vás, pro jaký se rozhodnete a kam ho umístíte.

Každý polštář je jiný a také každý polštář se využívá na něco jiného. Určitě budou jak velikostní, tak tvarové a materiálové rozdíly mezi polštářem na spaní, k podepření hlavy a k prosté dekoraci. U polštářů, které kupujete pouze jako dekoraci, nemusíte brát ohledy na výplň. Nemusíte pořizovat drahé peří nebo ovčí vlnu jako do polštáře určeného k odpočinku.

Dekorační polštářky - výplň

U dekoračních polštářků si bez jakchkoliv problémů vystačíte s molitanovou výplní. Cena této molitanové drtě je velice příznivá, nicméně má dvě nevýhody. V první řadě nelze počítat s tím, že, budete-li polštářek používat jako podpěrku hlavy, se neproleží a neslehne. Za druhé je rozhodně moudřejší si na polštářek pořídit samostatný povlak, který snadno sundáte a vyperete, protože molitanová drť se velice špatně čistí.

Polštářky a jejich tvary

V dnešní době existuje nespočet tvarů. Každému se líbí jiný tvar a do různých místností se hodí různé tvary. Jsou polštářky oválné, čtvercové, kulaté, obdélníkové, ale také ve tvaru hvězdy, srdce, kytky nebo dokonce ve tvaru těch nejoblíbenějších pohádkových postaviček. Své si tedy naleznete jak Vy, tak Vaše děti.

Do obýváku na sedací soupravu je ideální pořídit válcové podhlavníky nebo čtvercové polštáře - prostě starou dobrou klasiku, kterou nikdy nic nemůžete zkazit. Můžete si vybrat podhlavníky a polštářky jednobarevné, vícebarevné nebo s různými zajímavými vzory či obrázky.

Do módy se vracejí květinové potisky, geometrické tvary jako puntíky, ale i polštáře oplétané. Je Váš interiérv selském stylu a dřevo je, kam se jen podíváte? Neváhejte a pořiďte si právě květinový vzor, který na dřevě náderně vynikne.

Nebojte se barev, to je snadná rada. Právě teď jsou velice moderní syté nebo dokonce velice křiklavé barvy. Zelenou má fialová, ohniv rudá, bordó nebo klasická černá, bílá, ale i oranžová nezůstává za barvami pozadu. Pokud máte byt nebo dům zařízený vzdušně a moderně, volte raději jednobarevné polštáře, nejlépe hnědé nebo béžové. Barva polštáře by měla ladit s ostatními prvky místnosti a nebýt moc výstřední. Zároveň nemá smysl na modrou sedačku umisťovat polštář ve stejném odstínu modré. Kontrast tedy také hraje velkou roli.

Polštářky na míru

Dnes již existuje spoustu specializovaných obchodů, kde Vám, pokud je Vám trh malý, mohou ušít polštářky na míru, tedy různých tvarů, materiálů i výplní. Takové firmy svým zákazníkům nabízejí designery, kteří přijedou za Vámi domů a pomohou Vám vybrat ten nejlepší styl a design polštářků.

Galerie dekoračních polštářků a polštářů od Stellaateliers.cz

A mnoho dalších...

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Matrace   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek
Spánkem strávíme přibližně jednu t..

Číst více

Osvětlení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici  
Přestože ložnice slouží primárně ..

Číst více

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

O spánku   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve
Ložnice je místo, ..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více