5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve

Publikováno

29. Prosince 2023

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Ložnice je místo, kde během dne strávíme minimální množství času, ale vždy se tam chceme cítit dobře a být sami sebou. Důležité je, aby odpovídala našim představám a preferencím. Pokud se v ní nebudeme cítit pohodlně, odrazí se to na našem odpočinku i spánku. Proto vám poradíme, jak si ložnici zútulnit a vytvořit k obrazu svému.

1. Osvětlení je základem každé ložnice

Osvětlení domácnosti je nedílnou součástí našeho každodenního života a hraje klíčovou roli v celkovém interiéru. Světlo v ložnici patří mezi ta nejdůležitější, neboť ovlivňuje naši náladu, odpočinek a spánek. 

Do ložnice jsou ideální tlumená světla s teplým odstínem, která zpříjemní atmosféru. Pro zútulnění místnosti můžeme využít nejrůznější druhy lampiček nebo stojacích lamp s ozdobnými stínidly, nebo světelné LED pásky. 

2. Luxusní povlečení zajistí pohodlí 

Správný výběr povlečení je důležitý pro náš spánek, ale i celkový vzhled ložnice. Je ideální volit povlečení v teplých odstínech, nebo v kombinaci teplé a studené barvy, které se hodí do interiéru. Vyvarovat bychom se naopak měli květinových, či jinak výrazných vzorů, nezapadajících do celkového designu místnosti. Stejně tak bychom se měli vyhnout jednobarevnému povlečení, které může působit chladně. 

Výběr materiálu závisí na našich osobních preferencích. Luxusní povlečení, díky kterému vaše ložnice dostane nádech elegance a zároveň navodí příjemnou atmosféru, nabízí Stella Ateliers

3. Harmonie a zdravý spánek s rostlinami 

Rozmístěním několika rostlin po celé ložnici můžeme vytvořit nejen esteticky příjemné prostředí, ale také využít jejich praktické a zdravotní benefity. Již po krátké době si můžeme všimnout, že díky nim je vzduch v ložnici příjemnější. 

Každá květina či rostlina potřebuje svůj obal na květináč, což je dokonalou příležitostí pro  sladění s okolním interiérem.  

4. Dekorace a doplňky pro útulnou ložnici 

Dekorace a doplňky jsou ideální do všech místností. Někdy však může být těžké najít takové, které interiéru sluší. Vybírejme proto doplňky, které se hodí pro naši ložnici, ale zachovejme při tom styl, který se nám podařilo vytvořit. 

Noční stolek lze doplnit budíkem a krásnou lampičkou s unikátním stínidlem. Na zeď můžeme připevnit zajímavé a originální zrcadlo nebo obraz. Poličky nám mohou zdobit knihy, svíčky či fotky. 

5. Textilní dekorace

Textilní dekorace dokáží skvěle zútulnit každou místnost. Perfektní volbou jsou například chlupaté kusové koberce nejrůznějších tvarů, které se dokonale vyjímají před postelí a dají se sladit s celkovým interiérem ložnice. Na posteli oceníme malé ozdobné polštářky a barevné plédy, které rozbijí nudný vzhled a zpříjemní odpočinek.

Důležitým doplňkem do ložnice jsou závěsy, které mají své praktické i estetické využití. Při jejich výběru si musíme dát záležet na barvě a materiálu. Barva by měla ladit s ostatními prvky v místnosti a zároveň by neměla být moc tmavá, aby nepůsobila ponuře. Materiál záleží čistě jen na nás, ale měl by být odlehčený a jemný.

Sdílet:

Autor

KrásnáLožnice

Kategorie

O spánku4
Povlečení62
Peřiny6
Matrace19
Postele9
Osvětlení3
Ostatní56

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více

Ostatní   |   09. Srpna 2021   |  Miroslav Bahenský

Správná teplota v ložnici = kvalitní spánek

Stalo se vám někdy, že jste v zimě nemohli usnout, protože jste měli studené nohy a ruce..

Číst více