5 rad jak vybrat matraci: Dejte bolesti zad sbohem se správnou matrací

Publikováno

09. Ledna 2015

Čas čtení

3- 4 minuty

Sdílet:

Postel je něco jako útočiště, malý kousek ráje, který má každý doma. Je spojen s pocitem maximálního blaha při odpočinku po náročném dni a poté také s hlubokým spánkem. Vždycky, když ji musíme ráno opouštět, dali by mnozí z nás všechno možné za to, abychom v teple své postele mohli ještě o chvilku déle zůstat. Tajemstvím a kouzlem každé takové postele je ovšem její matrace. Pokud máte správně vybranou matraci, máte základ k celému úspěchu. Mnoho lidí ale nákup postele a samozřejmě i s ní spojený výběr matrace celkem dost podceňují, nákup uspěchají a až posléze zjistí, že jejich rozhodnutí bylo více než unáhlené. Je třeba si uvědomit, že na své posteli budete noc co noc spát, tudíž by se jejímu nákupu (zejména matraci), měl věnovat dostatečný čas. Třeba podle následujících pěti rad.

Nakupujte u specialistů

Pokud jste se alespoň předběžně informovali o možnostech v matracích a jejich cenovém rozmezí, dáte mi určitě za pravdu, že se nejedná zrovna o levnou srandu. Mnoho matrací (pokud jsou opravdu kvalitní) jsou častokrát dražší, než je samotná postel. Což je další důkaz toho, jak moc je matrace důležitá. Pokud opravdu chcete matraci, ze které budete ráno vstávat jako znovuzrození a bez nepříjemných bolestí zad, nebojte se do své matrace trošku zainvestovat a zejména si ji pořídit u specializovaných prodejců. Nemůžeme tvrdit, že matrace, které lze pořídit v nejrůznějších hypermarketech za příznivé ceny jsou k ničemu, ale bez jakékoliv debaty je lepší si vyslechnout odborné rady a doporučení od specialistů, kteří na Vás čekají právě ve specializovaných prodejnách, nebo prodejnách zdravého spaní.

Tvrdou nebo měkkou?

Mnoho lidí váhá a tápe v tom, zda si mají pořídit matraci tvrdou nebo měkkou. Jedním z důležitých kritérií je Vaše hmotnost, čím více vážíte o to více matraci prolehnete. Důležitou roli zde hraje také poloha, ve které spíte. Pokud nejčastěji usínáte rovně na břiše nebo zádech, můžete si pořídit tvrdší matraci, ovšem jestli preferujete spát na boku, bude pro vás ideálnější matrace měkčí. Nejlepším receptem na to, jak toto dilema vyřešit je si matraci vyzkoušet. Klidně se v prodejně na vybrané matraci na pár minut ve vaší oblíbené poloze uvelebte a zjistěte, zda je to to pravé ořechové pro Vás.

Materiál

Hned poté, co vyřešíte dilema s tvrdou a měkkou matrací, by vás mělo zajímat, z jakého materiálu se matrace skládá. Proč? Protože na matraci budete ležet denně několik hodin, tudíž její materiál musí být zdravotně nezávadný a zároveň musí vašemu tělu dávat ortopedickou podpěru. Kvalitní materiál by kromě toho měl být také snadno udržovatelný, maximálně prodyšný a také savý. Mezi velmi oblíbené materiály patří , které se skvěle přizpůsobují vašemu tělu a jsou materiálem s dlouhou životností. Osvědčenou klasikou jsou také pružinové matrace, které jsou známé svou pevností, prodyšností a konstantní pružností.

Nosnost

Pokud se vás prodejce zeptá na vaši váhu, není potřeba se hned urážet. Jak už bylo zmíněno, vaše váha je poměrně důležité kritérium, podle kterého se matrace vybírá. Pomocným ukazatelem vám může být údaj výrobců matrací, kteří ve většině případů uvádějí maximální zatížení matrace, při kterém jsou zachovány její vlastnosti.

Cena

Pokud chcete mít kvalitní a zdravý spánek, který nebude ničit nejen vaše záda, není třeba šetřit. Nové záda si za peníze nepořídíte, tak klidně v obchodě šáhněte po té z těch kvalitnějších, i když z trochu jiné cenové kategorie než jste původně zamýšleli. Matrace vyrobená z kvalitního materiálu je dlouhodobá investice, která se vám bezesporu vrátí na tom nejcennějším, co máte. Na Vašem zdraví.

Pro doporučuji ověřenou českou společnost Matraceno, s.r.o..

Společnost Matraceno s.r.o. je rodinný podnik s více jak 20 ti letou zkušeností s výrobou a prodejem matrací. Společnost Matraceno s.r.o. Vám zapůjčí vybranou matraci k Vám domů a to zcela zdarma a až na 5 dnů. Také garantuje vrácení peněz do 14 dnů od nákupu a to bez uvedení důvodu.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Matrace   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek
Spánkem strávíme přibližně jednu t..

Číst více

Osvětlení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici  
Přestože ložnice slouží primárně ..

Číst více

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

O spánku   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve
Ložnice je místo, ..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více