Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Publikováno

09. Května 2022

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, dokázali jsme se v ní zklidnit, odhodit starosti stranou a relaxovat. Postel zabírá obvykle velkou část ložnice a povlečení je stále na očích, takže krásné designové povlečení se opravdu hodí.

Materiál povlečení je nejdůležitější

Na vzhledu záleží dost, ale na čem záleží ještě víc, je materiál. Vybrat kvalitní materiál ložního povlečení není těžké. Důležité je volit přírodní materiál, jako je bavlna a pak si dát pozor na kvalitu. Protože není bavlna jako bavlna. Volte bavlněné povlečení bez příměsí syntetických vláken. Nejkvalitnější bavlna je ta hornoegyptská. Nazývá se Mako bavlna a je to vysokojakostní ručně sbíraná česaná bavlna, která je velmi příjemná na dotek, ale při tom pevná. Z nejkvalitnější Mako bavlny v různých úpravách vyrábí luxusní povlečení česká firma Stella Ateliers. Zakládají si na té nejvyšší kvalitě materiálů a na spokojených zákaznících.

Úpravou Mako bavlny vzniká například Mako brokát damašek, Mako jersey nebo Mako satén. Mako satén je velmi jemný, lesklý a příjemný na dotek. Mako brokát damašek je tkanina jedné nebo více barev, kdy střídáním vazeb na tkanině vzniká vzor. Povlečení je velmi krásné, luxusní. Všechno povlečení z vysokojakostní Mako bavlny využijete celoročně. V létě totiž chladí a v zimě hřeje. Jemná bavlna kopíruje tvar vašeho těla a dovede velmi dobře odvádět vlhkost. 

Jednobarevné povlečení nezestárne

Pokud už máte vybraný materiál, který vám je nejpříjemnější, je čas vybrat design. Pokud máte rádi jednoduchý a čistý prostor, můžete zvolit povlečení jednobarevné. Buď může kontrastovat s ostatními barvami ve vaší ložnici nebo ladit. Záleží na vás, co preferujete. Pokud máte šedé stěny, můžete zvolit povlečení v hořčicové barvě, které bude výrazné. Případně můžete vybrat povlečení v šedé nebo zelené barvě a ložnici ozvláštnit výraznějšími detaily.

Abstraktní vzory udělají vaši ložnici jedinečnou

Velkým hitem je povlečení s abstraktními vzory. Může být velmi výrazné nebo decentní – podle toho, jaké barvy a vzory jsou zvoleny. Toto povlečení doporučujeme do méně zdobených ložnic, aby perfektně vyniklo.

Povlečení pro romantické duše

Ne všichni máme rádi šedou a bílou. Je mezi námi plno romantických duší, kteří mají ložnici za útočiště klidu, kde si odpočinou ve svém snovém světě. Krásné povlečení z Mako bavlny, které se bude do takové ložnice hodit, je povlečení s květinovým vzorem. Pokud si ale na květinky nepotrpíte, můžete zvolit povlečení v jemných pastelových barvách, které můžete doplnit detaily v sytějších barvách.

Šedé povlečení jednoduše sladíte

Šedá je momentálně jednou z nejoblíbenějších barev. Bude to hlavně kvůli tomu, že se dá perfektně sladit s dalšími barvami a pokud máte rádi změny v interiéru je to vaše barva – povlečení totiž může zůstat stejné, ale pokud obměníte doplňky, rázem máte novou místnost. Šedé povlečení si můžete vybrat světlé nebo tmavé, s geometrickými vzory nebo dokonce s květinami.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Ostatní   |   04. Března 2022   |  

Trendy v ložnici pro rok 2022

Chcete, aby se vám v ložnici nejen skvěle spalo, ale také aby odpovídala posledním trend..

Číst více

Povlečení   |   11. Ledna 2022   |  Miroslav Bahenský

Máte rádi luxus? Dopřejte si ho i v posteli

Být náročný znamená chtít kvalitu. To zahrnuje nejen kvalitní jídlo, nábytek nebo automo..

Číst více

Povlečení   |   06. Prosince 2021   |  Miroslav Bahenský

Jaký je rozdíl mezi povlečením z klasické a BIO bavlny?

Snižování ekologické zátěže planety je čím dál více skloňovaným tématem, a proto se i v ..

Číst více

Ostatní   |   09. Července 2021   |  

Rady a tipy, jak správně usušit povlečení

Chcete, aby vaše ložní prádlo vypadalo stále jako nové, bylo nadýchané a mělo krásné bar..

Číst více