Stylové fialové povlečení přináší sladký spánek

Publikováno

28. Června 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Trávíte hodně času v ložnici? Pokud ano, jistě budete souhlasit s tím, že pokud si zkrášlíte její prostředí, odpočinek a spánek jsou mnohem vydatnější. Základem je kvalitní postel s dobrým roštem a zdravotní matrací. Nepodceňujte ale ani výběr lůžkovin. I vzhled a funkčnost ložního prádla jsou důležité pro zdravý a ničím nerušený spánek. Každý upřednostňuje jiný druh ložního prádla. Někdo si oblíbil saténové povlečení, někdo má zase raději teplejší flanelové. Ti, kteří mají rádi kvalitní povlečení, o které se nemusí příliš starat, ocení provedení jersey. Milovníci tradičních věcí nedají dopustit na damašek. Je velké štěstí, že dnes je už výběr natolik široký, že si vybere skutečně každý, i ten nejnáročnější zákazník. A jaké ložní prádlo se líbí vám? Pokud, tak jako mnoho jiných, milujete fialovou barvu, máme pro vás pár tipů na luxusní fialové povlečení.

Fialová barva je známá jako barva ducha. Je melancholická, osobitá, náročná a značí skryté tajemství, pokoru a skromnost. Působí na nevědomí, dodává duchovní sílu a poznání. Je považována za barvu inspirace. Má nejvyšší a nejjemnější vibrace z barevného spektra.

Fialová má pozitivní vliv na deprese, migrénu a tím i například na vypadávání vlasů. Působí dobře na slezinu a povzbuzuje lymfu. Uklidňuje a s její pomocí je možné vyrovnávat úzkostlivé stavy a harmonizovat podrážděnost. Fialová barva je magická a tajuplná a zároveň vyjadřuje i erotickou přitažlivost. Také se jí říká barva králů.

Pro inspiraci jsme pro vás připravili pár tipů na fialové povlečení. Jedná se o saténové, jersey a damaškové povlečení Stella Ateliers a Curt Bauer, které můžete zakoupit na www.stellaateliers.cz.

Saténové fialové povlečení

je hladký, lesklý materiál, který je tkaný v atlasové vazbě. Konkrétně se jedná o hustou bavlnářskou tkaninu malé hmotnosti (120 g/m2). Nejedná se o 100% polyester, nýbrž o 100% pravou egyptskou bavlnu. Příjemný materiál, který v zimě hřeje, v létě naopak chladí. Prodyšný a vysoce odolný, skvělé absorpční vlastnosti.

Fialové povlečení Jersey

je všeobecné označení pro lehké až středně těžké pleteniny. Hladký, lehce členitý povrch je splývavý, nemačkavý, mírně roztažný a elastický. Jersey má navíc dlouhou životnost a je vysoce odolný, a není nutné jej žehlit. Nm 100/1. Gramáž této pletené příze je 140 g/m2. Nejčastěji se dodává jako oboulícní úplet.

Damaškové fialové povlečení

Příjemné na dotek a velmi měkoučké povlečení z látky přinese do vaší ložnice závan luxusu a elegance. Je vyrobeno z 100% egyptské bavlny. Velkou výhodou tohoto materiálu je jeho stálost a tvarová konzistentnost. Hedvábný lesk, pružný a prodyšný materiál, vysoká odolnost, to jsou důvody, proč bylo damaškové povlečení oblíbené již u našich babiček.

Damašek můžete pořídit i v úpravě Mako-Brokát-Damašek, kde je damašek obohacen o třpytivý brokát. BROKÁT je obchodní označení pro těžkou, bohatě vzorovanou tkaninu, obvykle se třpytivými nitěmi. Tká se v atlasové vazbě, většinou s žakárovým ústrojím z přírodního nebo viskózového hedvábí. Mohou se přitkávat nitě s nerezavějícím kovem, například lurex.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více

Ostatní   |   04. Března 2022   |  

Trendy v ložnici pro rok 2022

Chcete, aby se vám v ložnici nejen skvěle spalo, ale také aby odpovídala posledním trend..

Číst více

Povlečení   |   11. Ledna 2022   |  Miroslav Bahenský

Máte rádi luxus? Dopřejte si ho i v posteli

Být náročný znamená chtít kvalitu. To zahrnuje nejen kvalitní jídlo, nábytek nebo automo..

Číst více

Povlečení   |   06. Prosince 2021   |  Miroslav Bahenský

Jaký je rozdíl mezi povlečením z klasické a BIO bavlny?

Snižování ekologické zátěže planety je čím dál více skloňovaným tématem, a proto se i v ..

Číst více