Anatomické polštáře pro zdravý a klidný spánek

Publikováno

26. Července 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Anatomické polštáře se v posledních letech staly velmi populárními, a to u nejrůznějších uživatelů. Nejvíce je přirozeně ocení lidé, kteří trpí potížemi s krční páteří, stejně tak i těhotné ženy, sportovci a senioři. Anatomicky tvarované polštáře napomáhají ulevovat od bolesti šíje, hlavy a horních končetin. Přizpůsobí se vašemu tělu a zajistí komfortní a ničím nerušený spánek.

Vyberte si vhodný materiál

Anatomické polštáře z líné pěny

Většina anatomických polštářů se vyrábí z pěnových materiálů. K nejoblíbenějšímu a nejběžnějšímu materiálu patří viskoelastické pěny, lidově zvané líné pěny. Dostane-li se tato pěna do kontaktu s teplou pokožkou, začne měknout a dokonale se přizpůsobí křivkám vašeho těla a vaším potřebám. Při vyvinutí většího tlaku se pěnový materiál zmáčkne a po uvolnění se opět pomalu vrací do původní polohy.

Další pěnové materiály

K výrobě anatomických polštářů se kromě líné pěny využívají i jiné molitanu podobné materiály. Od líné pěny se odlišují zejména technologickým postupem při výrobě, což způsobuje v některých případech rozdílné vlastnosti.

PES a jiné materiály anatomických polštářů

Oblíbenými se staly také anatomické polštáře plněné polyesterovými kuličkami, pěnovými drtěmi či přírodními materiály jako je vlna nebo semena rostlin. Svými vlastnostmi často připomínají klasické polštáře. Anatomické polštáře s PES vlákny se vyznačují velkou vzdušností, čímž je zajištěna menší náchylnost na výskyt plísní a roztočů. K dostání jsou i polštáře, které zmíněné materiály kombinují.

Anatomické polštáře tohoto typu mají celou řadu výhod. Jednou z nich je jejich schopnost odvádět vlhkost od těla, čímž zabraňují množení bakterií. V zimě oceníte, že vás polštář příjemně zahřeje, v létě naopak zchladí. Potahy anatomických polštářů jsou vyráběny z bavlny, polyesteru nebo jejich kombinace. Rozlišují se vnitřní a vnější potahy.

Až si na anatomický polštář zvyknete, zamilujete si jej

Anatomické polštáře jsou velice specifické a značně se liší od klasických polštářů plněných peřím či dutým vláknem, proto je třeba si na ně nejdříve zvyknout. Zpočátku se vám může zdát nepohodlný a budete se probouzet celí rozlámaní. Po týdnu si však vaše tělo zvykne a už nebudete chtít jiný.  Může se ovšem stát, že nepříjemné pocity přetrvají, v takovém případě je potřeba polštář vyměnit.

Anatomické polštáře značky IVORIMATEX

Ivorimatex je španělská firma působící již více než 70 let a produkující vysoce kvalitní výrobky za dobré ceny. Disponuje množstvím kvalifikovaných pracovníků ve výzkumu i designu. Při výrobě používá kvalitní materiály, které nezatěžují životní prostředí. Pokud byste o zdravotní polštáře značky  Ivorimatex měli zájem, můžete si je prohlédnout či dokonce pořídit na stránkách www.stellaateliers.cz.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Ostatní   |   04. Října 2021   |  Miroslav Bahenský

Rady a tipy, jak se starat o polštáře a kdy pořídit nové

Asi nám dáte za pravdu, že má polštář na kvalitu spánku zásadní vliv. Důležitý však není..

Číst více

Peřiny   |   02. Února 2021   |  

3 tipy, jak vybrat správnou přikrývku na spaní

Lékaři a další odborníci se shodují na tom, že na kvalitu spánku má významný vliv celá ř..

Číst více

Peřiny   |   25. Srpna 2020   |  

Jaký polštář vybrat pro váš kvalitní spánek?

Že pro spánek, po kterém se neprobudíte rozlámaní a unavení, je důležitá správná matrace..

Číst více

Ostatní   |   29. Května 2017   |  

Přemýšlíte, jak jemně oživit nebo pozměnit váš interiér? Vyzkoušejte obměnit povlaky na polštářcích

Chcete stylově upravit interiér vašeho domova, ale nechcete dělat žádné razantní změny? ..

Číst více

Peřiny   |   25. Září 2015   |  

Jak správně vybrat peřinu - druhy výplně

Spánek je velmi důležitou součástí dne, a proto bychom se měli postarat o to, aby se nám..

Číst více