Milujete pořádek a luxusní věci? Postelové přehozy a plédy jsou tu pro vás

Publikováno

26. Května 2016

Čas čtení

3- 4 minuty

Sdílet:

Stále váháte, zda si pořídíte postelové přehozy a plédy? Neváhejte, jedná se v současné době o velmi oblíbený dekorativní kousek do vašeho domova. Postelové přehozy a plédy dokáží schovat starší pohovku, rozzářit jinak šedé křeslo či romanticky ozdobit postel. Proto, abyste doma měli neustále něco nového, nepotřebujete kupovat nábytek za desítky tisíc, stačí vám jen dekorativní bytové textilie v podobě postelových přehozů a pléd. Ty můžete měnit podle aktuální nálady a pocitů. Velmi dobře se udržují a nepotřebují přehnanou péči.

Plédy a přehozy mají mnoho funkcí

Postelové přehozy a plédy jsou také skvělým společníkem, pokud je vám častěji zima. Můžete se jimi přikrýt a poskytnout si tak pohodlí i ve velmi studeném počasí. Plédy jsou používány také jako společník při venkovním grilování, posezení u krbu či sledování televize.

Široká škála barev, vzorů a motivů

Postelové přehozy a plédy mají velmi širokou škálu, co se týče barevnosti, vzorů a motivů. Postelové přehozy jsou dostupné jak pro jednolůžkovou tak na dvojlůžkovou postel. Vybírejte podle přesné velikosti, tvaru a materiálu. Je jen na vás jaký si zvolíte. Světový dekoratéři doporučují sladit postelové přehozy a plédy s , koberečky a závěsy. Uvidíte, že daná místnost bude vypadat hned skvěle a luxusně.

Vybírejte podle vlastního uvážení

Samozřejmě si nechte poradit, ale pokud vám již od začátku není příjemný materiál či vám něco vadí na barvě, je jasné, že si na tento postelový přehoz či pléd nezvyknete. Vybírejte také podle toho, zda chcete, aby vás pléd hřál, ochránil či byl jen dekorací.

Vlněný pléd vás zahřeje a dokáže vám, že není radno podceňovat materiálové složení. Pokud si vyberete zcela přírodní materiál, budete mít krásně heboučký pléd. Ovšem nebojte se některých materiálových složení, kdy je například k bavlně přidáno syntetické vlákno, to zařídí, aby byla bavlna pevnější a odolnější. Pozor si dávejte jen při vybírání stoprocentních syntetických materiálu, mohlo by vás to zklamat.

Záleží hlavně na výrobci a na ceně. Je jasné, že laciné výrobky vás nebudou dlouho těšit. Po několika vyprání se vám může stát, že bude přehoz či pléd sepraný, nebude držet svůj tvar a celkově bude nevzhledný. Přečtěte si tedy návod jak udržovat váš pléd či přehoz dokonale čistý a jak o něj pečovat. Jaký výrobce je tedy nejlepší?

Estella – německý výrobce luxusního ložního prádla a výrobce postelových přehozů a plédů. K výrobě využívá hlavně pravou egyptskou bavlnu a velmi propracovaný výrobní systém.

Curt Bauer – německá společnost, jež se zaměřuje na výrobu , postelových přehozů, plédů a dalšího textilního zboží. K výrobě využívá hlavně pravou egyptskou bavlnu (bavlněné příze + provedení Mako-Brokát-Damašek) a australskou ovčí vlnu.

Winter Home – švýcarský výrobce luxusních bytových doplňků. Hlavním výrobkem této společnosti jsou koberce, polštáře, taburety, ale také velmi odolné postelové přehozy a plédy. Postelové plédy a přehozy jsou vyrobeny ze syntetických kožešin (akrylových nebo modakrylových vláken), které jsou velmi krásné a dlouho si drží svůj tvar. Podšívka dek má snadnou údržbu Microweb ® - 100% polyester.

Somma - italský výrobce velmi kvalitních plédů, mezi výrobní materiály této společnosti patří australská ovčí vlna MERINO, egyptská bavlna, čínský kašmír a hedvábí. Plédy splňují nejvyšší parametry kvality a luxusu.

Casa Moda - španělský výrobce látkových výrobků pro domácnost. Přehozy, plédy, dekorační povlaky na polštářky. Materiál: 100% PES, Hmotnost: 300 g/m2. Materiál ULTRA je vyráběn ultrazvukovým prošíváním.

Náš tip:

Postelové plédy od Stella Ateliers

Společnost Stella Ateliers nabízí pouze luxusní a velmi odolné postelové přehozy a plédy. Při výrobě jsou použity pouze ty nejkvalitnější materiály. Jedná se především o stoprocentní mercerovanou bavlnu (používá se na přední část plédu či přehozu) a 100% ovčí nebo jehněčí vlnu. Některé plédy jsou zhotoveny např. z kašmíru, hedvábného brokátového damašku, akrylových či modakrylových vláken a jiných špičkových materiálů. Pokud jde o náplň, většinou se jedná o 100% polyester. Na kompletní nabídku se můžete podívat na stránkách www.stellaateliers.cz.

Jak se o přehoz starat

Pro správnou údržbu se vždy řiďte pokyny od výrobce. Najdete je na cedulce.

Při praní zohledňujte výrobní materiál a snažte se prát na nejnižší možnou teplotu. U ručně šitých přehozů se nedoporučuje příliš časté praní a použití aviváže, prodloužíte tím životnost vláken a sešitých spojů. Místo častého praní se doporučuje pouze vyklepání. A když už na praní přeci jen dojde, držte se rad od výrobce, schnutí pak proveďte na čerstvém vzduchu. Zastýlejte teprve až po důkladném proschnutí.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Matrace   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek
Spánkem strávíme přibližně jednu t..

Číst více

Osvětlení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici  
Přestože ložnice slouží primárně ..

Číst více

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

O spánku   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve
Ložnice je místo, ..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více