Fialové saténové povlečení – ideální volba do Vaší ložnice

Publikováno

29. Června 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Všichni víme, že spánek je důležitý. Ideální doba spánku je 8 hodin denně. V posteli trávíme asi třetinu našeho života. Proto bychom neměli šetřit na jejím vybavení – ať už se jedná o postel, matraci nebo rošt. Samostatnou kapitolou je ale povlečení, které mnoho lidí trochu podceňuje a kupuje často nekvalitní a levné ložní prádlo. To se pak může nepříznivě projevit na kvalitě jejich spánku a potažmo i jejich zdraví.

Saténové tkaniny patří mezi ty nejkvalitnější materiály pro výrobu povlečení. Ten pravý tkaný satén ale nekoupíte za pár stovek v běžném obchodě. Skutečně kvalitní a pravý satén má zcela jiné vlastnosti než ten obyčejný a pokud jej jednou vyzkoušíte, hned poznáte ten obrovský rozdíl. Povlečení z pravého saténu je nejen krásné na pohled a příjemné na dotek, ale má i spoustu jiných předností – patří mezi ně např. vynikající odolnost, dlouhá výdrž, perfektní termoregulační vlastnosti (v zimě vám pod ním nebude chladno a v létě se nebudete zbytečně potit) a i po mnoha vypráních si stále udrží svoji barvu a tvar.

Pokud tedy bude pátrat , doporučujeme pouze bavlněné příze. Nejlepší volbou jsou pak příze zvané Mako či Premium (Mako satén, Mako satén UNI, švýcarský Premium satén apod.). – tyto tkané příze z pravé egyptské bavlny totiž navíc prochází zušlechťovacím procesem mercerace. Ten dodá přízi lesk podobný hedvábí, výší pevnost a lepší afinitu k barvivům – jedná se tak o to nejlepší, co můžete v sortimentu saténového bavlněného povlečení sehnat.

  • Mako Satén – Hladký, lesklý materiál tkaný v atlasové vazbě. Konkrétně se jedná o hustou bavlnářskou tkaninu malé hmotnosti (120g/m2). Nejedná se o 100% polyester, nýbrž o 100% pravou egyptskou bavlnu. Příjemný materiál, který v zimě hřeje, v létě naopak chladí. Prodyšný a vysoce odolný, skvělé absorpční vlastnosti.
  • Švýcarský Premium satén – Zvlášť jemný a k pokožce příjemný materiál ze 100% egyptské Mako bavlny, jenž je po celém světě považován za nejkvalitnější satén.  Jemnost a hebkost tomuto materiálu dodávají dlouhá vlákna bavlny, která se navíc vyznačují velkou pevností. Nm 100/1 (100 m tohoto vlákna váží pouze 1 gram).

Nepodceňte ani barevné ladění vašeho prostředí. Při zařizování ložnice je jedním z důležitých aspektů také volba vhodných barev. Každá barva má totiž určité vlastnosti a to, do jaké barvy bude náš pokoj laděný, může významně ovlivnit naší psychiku. Pro ložnice a tedy i povlečení je velmi vhodnou alternativou fialová, která působí uklidňujícím dojmem a pozitivně tak přispívá ke klidnému a příjemnému spánku. Vyberete-li si do Vaší ložnice fialové saténové povlečení, určitě tak neuděláte chybu.

Fialová barva je známá jako barva ducha. Je melancholická, osobitá, náročná a značí skryté tajemství, pokoru a skromnost. Působí na nevědomí, dodává duchovní sílu a poznání. Je považována za barvu inspirace. Má nejvyšší a nejjemnější vibrace z barevného spektra.

Fialové , díky působení fialové, příznivě ovlivňuje deprese, migrénu a tím i například vypadávání vlasů. Působí dobře na slezinu a povzbuzuje lymfu. Fialová barva uklidňuje a dají se s její pomocí vyrovnávat úzkostlivé stavy a harmonizovat podrážděnost. Fialová barva je magická a tajuplná a zároveň vyjadřuje i erotickou přitažlivost. Také se jí říká barva králů.

Závěrem jsme pro Vás vybrali 5 tipů na fialové saténové povlečení, které pochází od předního českého výrobce ložního prádla, od společnosti . Konkrétně doporučujeme tyto produkty:

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více

Ostatní   |   04. Března 2022   |  

Trendy v ložnici pro rok 2022

Chcete, aby se vám v ložnici nejen skvěle spalo, ale také aby odpovídala posledním trend..

Číst více

Povlečení   |   11. Ledna 2022   |  Miroslav Bahenský

Máte rádi luxus? Dopřejte si ho i v posteli

Být náročný znamená chtít kvalitu. To zahrnuje nejen kvalitní jídlo, nábytek nebo automo..

Číst více

Povlečení   |   06. Prosince 2021   |  Miroslav Bahenský

Jaký je rozdíl mezi povlečením z klasické a BIO bavlny?

Snižování ekologické zátěže planety je čím dál více skloňovaným tématem, a proto se i v ..

Číst více