Tipy na luxusní hnědé saténové povlečení

Publikováno

28. Července 2016

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Asi všichni víte, že pro správné fungování lidského těla je kvalitní spánek nepostradatelný. Spát alespoň 8 hodin denně, mít kvalitní postel i matraci, to jsou věci samozřejmé. Často se však zapomíná na to, že i kvalitní povlečení, potažmo kvalitní lůžkoviny jako celek, výrazně ovlivňují kvalitu spánku. Ovšem ani v těchto případech není dobré kupovat to nejlevnější a nejobyčejnější prádlo a raději zainvestovat do trvanlivých a zdravotně nezávadných materiálů.

Oblíbené a zároveň i kvalitní materiál je bezesporu bavlna. Mezi nejkvalitnější příze pro výrobu bavlněného povlečení patří zejména ty saténové.  Je jasné, že pravý tkanýsatén těžko sežene za pár korun někde na tržnici či v supermarketu. Oproti tomu obyčejnému má pravý tkaný satén mnoho předností. Je krásný na pohled, příjemný na dotek, je velmi odolný, vydrží a má skvělé termoregulační vlastnosti. V zimě zahřeje a v létě naopak ochladí. I po opakovaném praní si stále udržuje barvu a tvar.

Až se budete pídit po pravém saténovém povlečení, hledejte pouze bavlněné příze. Ideální volbou jsou příze zvané Mako či Premium (Mako satén, Mako satén UNI, švýcarský Premium satén apod.). Jedná se o látky tkané z pravé egyptské bavlny, která ještě navíc prochází mercerací, což je proces dodávající přízi hedvábný lesk, velkou pevnost a odolnost barev. Nic lepšího v sortimentu saténového povlečení neseženete.

Až si budete zařizovat ložnici, jistě pro vás bude velice důležitá i volba vhodných barev. Každá barva má určité vlastnosti a velmi výrazně dokáže ovlivnit naší náladu a psychickou pohodu. Do ložnice je ideální hnědá (béžová). Uklidňuje a přispívá ke klidnému a ničím nerušenému spánku. S výběrem hnědéhosaténovéhopovlečení do vaší ložnice určitě neuděláte chybu.

Hnědá barva je označována jako barva trpělivých a spolehlivých lidí - barva země, pokory a askeze. Milují ji lidé, kteří stojí nohama pevně na zemi a kteří mají dobře uspořádaný rodinný rozpočet. Hnědá barva je sice nenápadná až nudná, ale dokáže uklidnit a vzbuzuje důvěru. Hnědé saténové povlečení Vám dodá pocit stability, zajištění, klidu, elegance a tepla.

Mezi hnědou můžeme přiřadit i některé tmavší odstíny oranžové. Ovšem ne každý tmavý odstín oranžové je nutně označen jako hnědý a ne každá „světle hnědá“ je oranžová. Výsledek ovlivňuje i kombinace jasu a sytosti odstínu daného povlečení. Teplé barvy docílí takzvaného slunečního efektu.A co takhle hnědá se žlutou nebo oranžovou?

Připravili jsme pro vás ještě několik tipů na hnědé saténové povlečení, které má v nabídce přední český výrobce ložního prádla Stella Ateliers. Jedná se o tyto produkty v provedení Mako satén:

  • Mako Satén – Lesklý a hladký materiál malé hmotnosti (120 g/m2), který je tkán v atlasové vazbě z pravé egyptské Mako bavlny. Je to příjemný materiál, který vás v létě ochladí a v zimě zahřeje. Mezi velké výhody patří zejména odolnost, prodyšnost a výborná absorpce tekutin.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více

Ostatní   |   04. Března 2022   |  

Trendy v ložnici pro rok 2022

Chcete, aby se vám v ložnici nejen skvěle spalo, ale také aby odpovídala posledním trend..

Číst více

Povlečení   |   11. Ledna 2022   |  Miroslav Bahenský

Máte rádi luxus? Dopřejte si ho i v posteli

Být náročný znamená chtít kvalitu. To zahrnuje nejen kvalitní jídlo, nábytek nebo automo..

Číst více

Povlečení   |   06. Prosince 2021   |  Miroslav Bahenský

Jaký je rozdíl mezi povlečením z klasické a BIO bavlny?

Snižování ekologické zátěže planety je čím dál více skloňovaným tématem, a proto se i v ..

Číst více