S dobře vybraným osvětlením do ložnice dokážete divy

Publikováno

09. Prosince 2021

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Ložnice je místem, kde odpočíváme, relaxujeme, kam se chodíme oblékat, číst si nebo jen trávit společné chvilky s partnerem. Právě mix činností, které se v ložnici odehrávají, by se měl odrazit ve výběru osvětlení.

Současná nabídka osvětlení do ložnice vám dává poměrně široký prostor pro to, aby světlo v ložnici příjemně ladilo i se zbytkem zařízení ložnice. Mezi materiály se často objevuje osvětlení z plastu, kovu nebo dřeva. Do moderních ložnic se hodí osvětlení kombinující sklo s chromovými prvky. U tradičně pojatých ložnic nebo tam, kde chceme, aby místnost působila útulně, je lepší zvolit nenápadné plasty nebo dřevo, které navozuje domácí atmosféru.

Designové, luxusní, moderní, klasické i retro osvětlení do ložnice najdete v nabídce společnosti Tympol Plus – celá . Můžete tak krásně vybavit celou ložnici. My vám poradíme, kam vybrat která svítidla.

Osvětlení do ložnice může mít mnoho podob

Při výběru osvětlení do ložnice se zamyslete nad tím, jak je vaše ložnice velká a jak ji nejčastěji využíváte (kromě spánku samozřejmě).

Světlo v ložnici by vás nemělo rušit, naopak by vás mělo uklidnit a navodit atmosféru, která vás pokojně ukolébá do stavu relaxace a spánku. Proto volte osvětlení s teplejší barvou světla. Nevhodná je studená bílá, ideální je teplá bílá s teplotou světla 2700 až 3000 K – .

Stropní světla do ložnice

Stropní osvětlení zpravidla tvoří hlavní zdroj světla v ložnici. Pokud máte nižší stropy, volte spíše přisazené osvětlení. V případě vyšších stropů si můžete dovolit i honosnější lustry. Hlavní osvětlení v ložnici by vás nemělo oslňovat, proto volte spíše stropní světla, které vedou světlo směrem vzhůru.

Jako praktické se jeví i stmívatelné stropní osvětlení, u kterého si můžete nastavit intenzitu osvětlení nebo si můžete dokonce navolit barvu světla. Tyto typy světel bývají vybaveny dálkovým ovládáním, abyste vše mohli pohodlně řídit třeba z postele.

Vyzkoušejte elegantní LED světlo Selene, které si můžete pořídit i s dálkovým ovládáním. Toto stropní LED světlo má příjemnou neutrální bílou barvu světla a délka svícení je 50 000 hodin. Příklad úspory s LED osvětlením naleznete v našem článku .

Stolní lampy

V ložnici by neměly určitě chybět ani stolní lampičky na noční stolek u postele. Hodí se nejen, když si chcete v posteli chvíli číst, ale mají nezastupitelnou roli i ve chvíli, kdy nechcete rozsvěcet hlavní zdroj světla. Pro čtení se hodí stolní lampy s přímým kuželem světla, pro klasické decentní osvětlení zase spíš lampičky, které vrhají rozptýlené světlo.

Pro moderní ložnice se skvěle hodí stolní lampa Vega s bílým, černým nebo venge stojánkem.

Stojací lampy

Máte v ložnici svůj čtecí koutek s křeslem nebo si rádi večer sednete ke stolku a děláte si na svých projektech? Pro tyto případy je ideální mít v ložnici stojací lampu, která nevrhá světlo na celý pokoj, ale zároveň poskytuje dostatek osvětlení pro čtení a další činnosti.

Osvětlení do šatní skříně

I v našich domácnostech se postupně zabydlují praktické šatní skříně. Abyste se ve skříni mohli dobře orientovat, měli byste i do ní umístit patřičné osvětlení, které bude vrhat dostatek světla a nebude zkreslovat barvu oblečení. Vhodné může být LED osvětlení ve formě bodovek nebo LED pásků.

Pokud si dobře nakombinujete a vyberete osvětlení do ložnice, můžete i z obyčejného prostoru vykouzlit místo, kde se vám bude příjemně odpočívat. A když si budete chtít vytvořit trochu romantiky, vyměníte osvětlení za svíčky a rázem máte místo jako stvořené pro intimní chvilky ve dvou.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Matrace   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek
Spánkem strávíme přibližně jednu t..

Číst více

Osvětlení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici

Jak vybrat ideální osvětlení pro vaši ložnici  
Přestože ložnice slouží primárně ..

Číst více

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

O spánku   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve

5 tipů, díky kterým bude vaše ložnice útulnější, než kdy dříve
Ložnice je místo, ..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více