Pečujte o saténové povlečení správně a užívejte si jeho hebkost a lesk

Publikováno

29. Prosince 2020

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Saténové povlečení je dokonalým symbolem luxusu. Řada lidí oceňuje jeho lesklý a hebký povrch, který dodá ložnici punc dokonalosti. Jak o luxusní saténové povlečení pečovat, aby vám dlouho vydrželo jako nové?

Pravý satén si zamilujete

Pokud pokukujete po krásném saténovém povlečení, určitě myslete na to, že sáhnout po levných variantách není dobré rozhodnutí. Levné satény z umělých náhražkových materiálů vás nepotěší svými vlastnostmi ani kvalitou.

Raději zvolte bavlněný satén vyrobený z kvalitní Mako bavlny, jaký najdete u povlečení z nabídky Stella Ateliers. Bavlněný satén je utkaný v husté atlasové vazbě, díky které je povrch tkaniny krásně lesklý. Tkanina prochází procesem úpravy zvané mercerace. Ta dodává materiálu hebkost, vysoký lesk, pevnost, odolnost a také lepší přilnavost barviv.

Luxusní bavlněné saténové povlečení připomíná na omak pravé hedvábí. Povlečení je nejen velmi příjemné na dotek, ale budete se pod ním cítit příjemně jak v létě, kdy se pod ním nebudete potit, tak v zimě, kdy vás bude příjemně hřát. Nemusíte se bát, že by vás saténové povlečení z Mako bavlny studilo nebo že by klouzalo jako jeho levné nekvalitní varianty. Protože bavlna je přírodní materiál, je povlečení vhodné i pro alergiky a astmatiky, nezpůsobuje podráždění pokožky ani sliznic.

Jak o saténové povlečení pečovat?

Aby vám luxusní saténové povlečení vydrželo dlouho jako nové, je dobré o něj správně pečovat.

Praní saténového povlečení

Když si přinesete saténové povlečení domů, je vhodné ho ještě před prvním použitím vyprat, aby se látka zbavila případných zbytků barviv a nečistot, které na ní mohly ulpět při výrobě nebo skladování.

Satén je možné prát až na 60 °C. Při těchto teplotách zničíte případné mikroorganismy, které se v povlečení mohou při používání usazovat. Ideální je, pokud budete saténové povlečení měnit jednou týdně nebo jednou za 14 dní.

Povlečení vkládejte do pračky obrácené naruby a pokud je zapínání na zip, zapněte ho, aby nedošlo k jeho poškození. Do pračky nevkládejte jiné prádlo, abyste předešli tvorbě žmolků. Na praní saténového povlečení používejte prací prostředek na barevné prádlo, přidat můžete i aviváž.

Na saténové povlečení můžete použít i chemické čističe obsahující tetrachlorethen, monofluortrichlormethan a rozpouštědla spadající pod symbol F. Naopak nepoužívejte prostředky, které obsahují chlor.

Sušení saténového povlečení

Pokud máte sušičku, můžete do ní bavlněný satén klidně dát a sušit na šetrný program s nižší teplotou. Pokud chcete prádlo pověsit a nechat uschnout, nevěste ho za rohy, aby nedošlo ke změně tvaru povlečení.

Žehlení saténového povlečení

Při žehlení si na žehličce nastavte maximální teplotu žehlící plochy 150 °C. Při žehlení můžete použít i vlhkou utěrku, přes kterou povlečení přežehlíte. Látka se nebude tolik vysušovat.

Sami uvidíte, že při správné péči vám luxusní saténové povlečení bude připadat i po řadě použití stále krásné, jako byste si ho právě přinesli z obchodu. Vyšší investice do kvality a luxusu se vám vyplatí, protože povlečení v úpravě Mako satén vám vydrží opravdu dlouho.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více

Ostatní   |   04. Března 2022   |  

Trendy v ložnici pro rok 2022

Chcete, aby se vám v ložnici nejen skvěle spalo, ale také aby odpovídala posledním trend..

Číst více

Povlečení   |   11. Ledna 2022   |  Miroslav Bahenský

Máte rádi luxus? Dopřejte si ho i v posteli

Být náročný znamená chtít kvalitu. To zahrnuje nejen kvalitní jídlo, nábytek nebo automo..

Číst více

Povlečení   |   06. Prosince 2021   |  Miroslav Bahenský

Jaký je rozdíl mezi povlečením z klasické a BIO bavlny?

Snižování ekologické zátěže planety je čím dál více skloňovaným tématem, a proto se i v ..

Číst více