Luxusní povlečení pro příjemný spánek – 10 tipů které Vás zaujmout: díl 3. Mako-Brokát-Damašek

Publikováno

28. Března 2017

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

V tomto posledním díle si představíme pár tipů na luxusní povlečení v úpravě Mako brokát damašek.

Mako brokát damašek

Luxusní ložní povlečení SORAYA (Mako Brokát Damašek)

Zkušené oko pozná hned na první pohled, že s označením SORAYA je vyrobené z bavlněné příze zvané Mako Brokát Damašek. Pro povlečení ve variantě Mako Brokát Damašek je charakteristická jednobarevnost s kontrastními vzory. Žádaný kontrast vzniká střídáním osnovní a útkové vazby. Díky tomu jsou vidět na povrchu pouze podélné osnovní nebo příčné útkové nitě a tím vzniká krásné vzorování.

A jaké má takové povlečení z Mako Brokát Damašku vlastnosti? Jedním slovem výborné. Po mnoha vypráních bude stále jako nové. Povlečení tohoto typu totiž skvěle drží tvar a má i dobrou barevnou stálost. Má také dobré termoregulační vlastnosti. V létě příjemně ochladí, kdežto v zimě se můžete těšit na příjemný hřejivý pocit. Samozřejmostí je také výborná prodyšnost a savost. Povlečení SORAYA je zkrátka vhodné do každého ročního období.

Povlečení je vyrobené z luxusní egyptské Mako bavlny, která je žádaná po celém světě. Příze prochází zušlechťovacím procesem, takže se jedná opravdu o , který se využívá pro výrobu povlečení.

Povlečení vyrobené z bavlněné příze zvané Mako Brokát Damašek má také povrchovou úpravu pro snadné žehlení. Mnozí oceňují také zapínání na zip.

Brokát je označení pro těžkou, bohatě vzorovanou, tkaninu se třpytivými nitěmi. Větší, složitější a barevné vzory se dají tkát pouze pomocí žakárového ústrojí.

Ložní prádlo SORAYA obsahuje mnoho odstínů barev, které se pohybují od červené, přes růžovou až po bílou. Poměrně výrazné je také bílé vzorování, které dodává povlečení punc luxusu.

Luxusní ložní povlečení ALISAR (Mako Brokát Damašek)

Luxusní povlečení ALISAR má stejné vlastnosti, jako výše uvedené povlečení SORAYA. Povlečení je také na zip, ale polštář je olemován paspulí, aby byl spánek na takovém polštáři maximálně příjemný.

Romantika z ložního prádla s označením Alisar přímo čiší. Má příjemnou růžovou barvu, která pomáhá navodit pocit něhy a lásky. Růžová je nevinná barva dívek, ale také barva, která dominovala v zámeckých barokních ložnicích.

Luxusní ložní povlečení AKANTHUS (Mako Brokát Damašek)

Také povlečení AKANTHUS je vyrobeno ze 100% čisté česané Mako-bavlny v úpravě . Proto můžete očekávat stejné vlastnosti, jako u předchozích dvou povlečení.

Křídová bílá barva je doplněná kontrastujícím . Spojení působí nadmíru luxusně. Polštáře jsou navíc lemované ozdobnými volánky. Je to zkrátka kombinace, kterou si zamilujete.

Přestože je bílá barva symbolem čistoty a nevinnosti, určitě vám nebude bránit v tom, abyste si v posteli užili i rozvernější chvíle.

Luxusní ložní povlečení ANASTASIA (Mako Brokát Damašek)

Hnědá barva je velice působivá. V mnoha ohledech je lidmi přehlížená, ale v současné době jde do módy. Však se podívejte sami, jak dobře na povlečení vypadá. I když, nutno podotknout, že to není jen tak ledajaká hnědá barva. Obchodně je nazývána barvou křemene.

V případě povlečení Anastasia je hnědá barva doplněná o žakárový vzor, který má inspiraci v cibulovitých kopulích Chrámu Vasila Blaženého v Moskvě.

Hnědé povlečení vnese do vaší ložnice klid a důvěru. Údajně je hnědá barva také velice oblíbená u trpělivých a spolehlivých lidí. Patříte mezi ně, nebo to je jen povídačka a líbí se všem?

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Povlečení   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si zamilují?

Dokonalý vánoční dárek pro vaše blízké - jak vybrat vhodné luxusní povlečení, které si z..

Číst více

Povlečení   |   20. Června 2022   |  Miroslav Bahenský

Luxusní povlečení z pleteniny má řadu výhod, víte o nich?

Bavlněné povlečení může být vyrobeno z tkanin nebo z pletenin. Znáte výhody pleteniny? J..

Číst více

Povlečení   |   09. Května 2022   |  Miroslav Bahenský

Trendy v povlečení pro moderní ložnice

Ložnice je místo, kde trávíme skoro 1/3 dne. Je důležité, aby nám v ní bylo příjemně, do..

Číst více

Ostatní   |   04. Března 2022   |  

Trendy v ložnici pro rok 2022

Chcete, aby se vám v ložnici nejen skvěle spalo, ale také aby odpovídala posledním trend..

Číst více

Povlečení   |   11. Ledna 2022   |  Miroslav Bahenský

Máte rádi luxus? Dopřejte si ho i v posteli

Být náročný znamená chtít kvalitu. To zahrnuje nejen kvalitní jídlo, nábytek nebo automo..

Číst více

Povlečení   |   06. Prosince 2021   |  Miroslav Bahenský

Jaký je rozdíl mezi povlečením z klasické a BIO bavlny?

Snižování ekologické zátěže planety je čím dál více skloňovaným tématem, a proto se i v ..

Číst více