Kvalitní povlečení k dokonalému spánku nestačí. Důležitý je také výběr matrace

Publikováno

18. Července 2014

Čas čtení

2- 3 minuty

Sdílet:

Pěnové matrace jsou aktuálně jasnou jedničkou na trhu s matracemi. Přesto stojí při výběru matrace rozhodně za zvážení i matrace pružinové, jejichž vývoj šel rapidně kupředu. Trendem posledních let se stala výroba kvalitních matrací poskládaných z více různých materiálů, čímž se docílí požadovaných vlastností různého zaměření.

Srovnání pružinových a pěnových matrací

Pružinové jádro

Jádru pružinových matrací je tvořeno zušlechtěnými ocelovými pružinami. Díky progresivní pružinové síle pruží nejprve jemně, s přibývajícím zatížením pruží pevněji, což umožňuje ideální klidovou polohu páteře.

Taštičkové matrace - matrace se zapouzdřenými pružinami

Taštičkové matrace jsou s mnoha klady.  Základ taštičkové matrace tvoří velké množství samostatných pružinek zapouzdřených v taštičkách z netkané textilie. Pružiny individuálně reagují na nerovnosti lidského těla a optimalizují tak rozložení jeho hmotnosti. Tyto taštičky nejsou propojeny pevně, ale pomocí vysoce elastických popruhů. Právě díky tomuto patentovanému zapouzdřenému uložení je docíleno vysoké bodové elasticity. To je ideální pro klidovou polohu každé páteře a uvolnění svalového napětí. Další velkou výhodou je skvělá prodyšnost a větratelnost.

Matrace z polyetherové pěny

PUR pěna je porézní, dobře prodyšná, a i když je dostatečně elastická, pořád si zachovává tvarovou stálost. Dobrou volbou je pro ty kdo mají doma alergiky, neposkytuje totiž živnou půdu pro tolik nebezpečné roztoče. Pěna je vhodná pro výrobu matrací díky svým vlastnostem jako pružnost, tvarová stálost a cenová dostupnost. Matrace z PUR pěny jsou vyráběny buď z jedné vrstvy, nebo z více vrstev různých druhů PUR pěn, které jsou položeny, či slisovány na sebe.

Matrace pro alergiky? Matrace z PUR pěny

Trápí Vaše dítko nebo jiného člena rodiny alergie na roztoče? Pořiďte si matraci z polyetherové pěny (PUR pěny). Tato matrace nejen že zabraňuje množení a živení roztočů, ale dokonale se přizpůsobí Vašim zádům a celému tělu. To vše díky své elasticitě a tvarové stálosti.  Dalšími kladnými faktory, které Vás přesvědčí k nákupu PUR matrace je její dobrá prodyšnost, elastičnost a cenová dostupnost. PUR matraci můžete zakoupit v jednovrstvém nebo vícevrstvém provedení.

 

Matrace ze studené pěny

Studená pěna a matrace z ní vyrobené se výborně přizpůsobují tvarům těla, doslova překvapují svou naprostou nehlučností. Jejich bodová elasticita je naprosto skvělá, mají dobrou pružnost a přizpůsobivost pro ležení a jejich životnost je velmi dlouhá.  I matrace ze studené pěny, stejně tak jako matrace z polyetherové pěny jsou vhodné pro alergiky, z toho důvodu, že neposkytnou roztočům žádnou živnou půdu.

Studená pěna jako základ matrace

Dlouhá životnost, bodová elasticita a cenová dostupnost. To jsou tři hlavní faktory, které najdete u matrace vyrobené ze studené pěny. Matrace vyrobené ze studené pěny se velmi dobře přizpůsobí tvaru vašeho těla, jsou pružné a v neposlední řadě vhodné pro alergiky, jelikož nevytváří prostředí vhodné pro alergiky. Matrace ze studené pěny jsou nejčastěji vyráběné pěnové matrace, tudíž se těší velké oblibě.

Matrace z viskózní pěny

Další materiálovou variantou pro je viskózní pěna. O příjemný spánek se postará díky přizpůsobení se tělu díky jeho teplu. Místa citlivější na tlak jsou díky tomu lépe odlehčena. Viskózní pěna má také vynikající bodovou elasticitu a je označována jako paměťová pěna.

Antibakteriální viskózní matrace

Matrace vyrobena z viskózní pěny velmi dobře reaguje na tlak a teplo, přičemž se velmi dobře přizpůsobí tvaru těla. Místa citlivá na tlak jsou odlehčena a zatížení svalů je velmi malé. Matrace většinou obsahuje 5-7 zón, které podepírají tělo během spánku. Tyto matrace pomáhají zabránit proleženinám a velmi často se označují za paměťové matrace.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

Matrace   |   29. Prosince 2023   |  KrásnáLožnice

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek

Matrace a rošt jsou základem pro zdravý spánek
Spánkem strávíme přibližně jednu t..

Číst více

Ostatní   |   16. Září 2021   |  KrásnáLožnice

5 tipů, jak si vybrat správnou matraci

Odborníci se shodují na tom, že na kvalitu spánku má vliv celá řada faktorů. Jedním z tě..

Číst více

Ostatní   |   30. Června 2020   |  KrásnáLožnice

Chrániče matrací jsou vhodné pro zachování hygieny lůžka

Postel je na první pohled čistým a nadýchaným místem, kde se cítíme pohodlně a v bezpečí..

Číst více

Postele   |   20. Května 2020   |  KrásnáLožnice

Jak správně pečovat o matraci?

Souhlasíte s tím, že je kvalitní spánek základem celého dne? Jeho kvalitu může vylepšit ..

Číst více

Ostatní   |   25. Listopadu 2015   |  KrásnáLožnice

Cesta ke zdravému spánku začíná u matrace, jak ji vybrat?

Kvalitní spánek je luxus, který by si měl dopřát každý. Zdraví je přeci na prvním místě...

Číst více

Matrace   |   24. Listopadu 2014   |  KrásnáLožnice

Co vše rozhoduje při výběru kvalitních matrací?

Vybrat správnou a kvalitní matraci může být někdy náročné, zvláště v dnešní záplavě nejr..

Číst více