Hledáte ideální podlahu do ložnice? Vyzkoušejte vinylovou!

Publikováno

29. Prosince 2016

Čas čtení

1- 2 minuty

Sdílet:

Ložnice je místem odpočinku, relaxace a trávíme zde podstatnou část dne. Investice do jejího vzhledu a dalších užitných vlastností se tak rozhodně vyplatí. Podlaha v této místnosti pro mnohé není tím nejdůležitějším a raději se věnují jiným prvkům. V průběhu života se z vaší současné ložnice může v budoucnu stát pracovna nebo třeba dětský pokoj. Podlahová krytina výrazným způsobem ovlivňuje celkový styl pokoje a unáhlená volba se může negativně  podepsat na celém interiéru.

Klasický styl interiéru podporují zejména přírodní materiály. Jestliže zařizujete ložnici v moderní stylu, vybírejte syntetické podlahy, které lze pořídit i v netradičních barvách.

Hlavní atributy podlahy do ložnice:

  • Zvýšená odolnost proti opotřebení
  • Jednoduchá údržba a ošetření
  • Vzhled, který dodá vašemu interiéru potřebný styl
  • Teplo od nohou

v ložnici naštěstí nejsou tak zatěžované, a tak se do popředí dostávají spíše takové vlastnosti jako snadná údržba a teplo od nohou. I po těchto stránkách je vinylová podlaha tou správnou volbou.

Vinylové podlahy do ložnice

Vinylové podlahy najdete zpravidla také v dalších místnostech, a to díky jejich teplotnímu vjemu a možnosti podlahového vytápění. Složení materiálu přináší efektivní tepelné vlastnosti, měkkost a současně nízkou úroveň hluku. Není proto divu, že vinylové podlahy patří v současnosti mezi nejoblíbenější krytiny.

Mezi nejoblíbenější druhy patří plovoucí . Nejen že je jejich instalace podstatně lehčí než u lepené varianty, ale navíc jsou složeny z několika na sobě nalisovaných vrstev, díky čemuž je možné pořídit si například plovoucí vinylovou podlahu s korkovou podložkou, která ještě zvýší její hřejivost a měkkost při došlapu.

Mezi neoblíbenější značky plovoucích vinylových podlah patří:

  • Gerflor (Francie) - řady Top Silence a Senso Lock
  • Fatra (ČR)- Fatra Click, RS-Click

Pokud byste o podlahy těchto značek měli zájem, můžete je poptat na stránkách české společnosti Plancher,s.r.o.. Společnost Plancher nabízí ověřené produkty českých i zahraničních značek, prodejci pomohou s výběrem, zkušení podlaháři zase zajistí pokládku a servis.

Sdílet:

Novinky do Vaší schránky

Nechte si posílat novinky o krásné ložnici.

Mohlo by vás také zajímat

  |   26. Května 2016   |  

Vybíráme koberec do ložnice

I když dnes na žebříčku oblíbenosti vedou spíše laminátové či dřevěné podlahy, zejména p..

Číst více

  |   20. Dubna 2016   |  

Podlahy do ložnice: Dobré ráno s dřevěnou podlahou

Jaké je podle vás ráno vstát z postele a bosou nohou se dotknout dřevěné podlahy? My jsm..

Číst více